Covid19

 

Tipus de proves

 

TAR Test d’antígens ràpid COVID 19

Resultats en 15 minuts

 • Què és? Es tracta d’una prova que detecta les proteïnes del virus. Permet identificar les persones que estan patint una infecció per SARS-CoV-2, especialment en els cinc primers dies de presentar símptomes.
 • Com es fa? Es realitza amb una mostra del nas i de la gola, que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. Generalment, els resultats s’analitzen al lloc de recollida de la mostra. Els resultats triguen uns 20 minuts.
 • Quan es fa? Quan hi ha símptomes de COVID-19, especialment en els primers cinc dies d’aparició dels símptomes, i a contactes estrets.
 • On es fa? Als centres sanitaris.
 • Efectivitat: Els resultats són més ràpids, uns 20 minuts. És una tècnica menys sensible que la PCR per detectar la infecció, tant en pacients asimptomàtics com en pacients amb símptomes, especialment si han aparegut fa més de 5 dies. Un resultat negatiu no descarta la presència de la infecció. Per altra banda, és important tenir present que les persones amb resultat negatiu han de seguir amb totes les mesures de prevenció, ja que el virus es pot contraure i transmetre en qualsevol moment.

 

Serologia.

Resultats en 24-48 hores.

 • Què és? Es tracta d’una prova que detecta  anticossos contra el virus SARS-CoV-2 a la sang. Permet determinar l’estat immunitari de la persona enfront del virus. Té una utilitat fonamentalment epidemiològica per conèixer l’estat immunitari de la població. En determinades circumstàncies, pot ser un complement per a la interpretació dels resultats de la PCR.
 • Com es fa? Es realitza amb una mostra de sang, que el professional sanitari extreu amb una xeringa. Els resultats poden trigar unes hores, segons la tècnica que s’utilitzi, i sempre han de ser interpretats pel professional mèdic que ha prescrit la prova.
 • Quan es fa? Les proves serològiques no estan recomanades per al diagnòstic d’infecció activa ni en pacients simptomàtics ni asimptomàtics. Es fan sota criteri clínic, per detectar anticossos d’una infecció passada o, en determinats casos, com a complement per a la interpretació dels resultats de la PCR.
 • On es fa? Als centres sanitaris.
 • Efectivitat: És útil per saber si la persona ha passat la malaltia i té anticossos, però no té cap utilitat en el diagnòstic de la infecció activa.

 

 

PCR. 
Resultats en 24 hores.

 • Què és? Es tracta d’una prova que detecta el material genètic del virus SARS-CoV-2 en mostres respiratòries de persones amb símptomes o asimptomàtiques.
  Com es fa? Per realitzar-la, cal una mostra de la mucosa del nas i/o de la gola que el professional sanitari extreu amb l’ajuda d’un bastonet. En altres àmbits, com l’escolar, també es preveu que sigui el mateix usuari qui agafi la mostra (automostra). Les proves s’analitzen al laboratori especialitzat i els resultats poden trigar de 24 a 72 hores.
 • Quan es fa? A cribratges poblacionals massius per a la detecció de portadors asimptomàtics, pel diagnòstic en persones amb símptomes i per a estudis de contactes estrets d’un cas positiu.
 • On es fa? La mostra es pren a centres sanitaris, espais de cribratge, llocs de treball i escoles. La prova s’analitza als laboratoris especialitzats.
 • Efectivitat: Té una fiabilitat alta, és molt sensible i específica. Es considera la tècnica de referència, ja que detecta els casos positius abans, quan estan en els primers dies d’infecció com a portadors asimptomàtics. En tot cas, les persones amb resultat negatiu han de seguir amb totes les mesures de prevenció, ja que el virus es pot contraure i transmetre en qualsevol moment. 

 

 

Demana CITA per a realitzar la prova que necessitis.

 

Cita Online

Ara ja pots reservar la teva cita a través de la nostra web.

 

Clica aquíCita per Whatsapp

Demana hora a través del nostre whatsapp: 657 98 20 39Cita per telèfon

Centre Mèdic Sant Ponç

C/ Sant Ponç 2
08520 Les Franqueses del Vallès

 

Telèfon: +34 93 8616313+34 93 8616313

Atenció al pacient

Pot posar-se en contacte amb nosaltres utilitzant el nostre formulari.Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Centre Medic Sant Ponç SCP