Fisioterapia i Osteopatia

LA FISIOTERÀPIA

 

La Fisioteràpia és una disciplina de la salut que treballa en la prevenció, atenuació i curació dels problemes múscul-esquelètics i posturals. Es tracta per mitjà de l'exercici terapèutic, la mobilitat articular, la massoteràpia, el reforç muscular, els estiraments, els embenats funcionals, la punció seca, el kinesiotape, la calor, el fred, la llum, l'aigua, l'electricitat i altres tècniques pròpies d'aquesta disciplina. 

El fisioterapeuta atén persones que poden presentar qualsevol d'aquestes patologies: tendinitis, esquinós, sobrecàrregues, dolors musculars, contractures, pubàlgies, lumbàlgies, dorsàlgies, cervicàlgies, etc.

 

La massoteràpia, els massatges més habituals que es realitzen a Fisioteràpia són:

 

* El descontracturant: Es pretén relaxar, descontracturar, desfer nusos musculars, disminuir la tensió muscular i reforçar el sistema immunològic.

* El de descàrrega: Es pretén disminuir el to muscular i millorar la funció circulatòria oxigenant el múscul i ajudant-lo a recuperar-se millor.

 

LA OSTEOPATIA

 

La osteopatia, d'altra banda, es basa en un conjunt d'intervencions manuals (com les manipulacions), que busquen identificar i resoldre les difuncions biomecàniques que alteren la mobilitat normal del aparell locomotor i les vísceres, per restaurar i mantenir l'equilibri del cos de forma òptima, a fi de permetre recuperar i conservar la seva capacitat per autoregular-se. 

L'Osteòpata acostuma a tractar pacients amb afectacions a l'aparell locomotor (fuetada cervical, torticolis, actituds escoliòtiques, hèrnia discal, protrusions discals, artrosis, condropaties), afectacions digestives (reflux, dolor abdominal, restrenyiment), afectacions crani-facials (problemes en l'articulació temporo-mandibular, bruxisme, migranyes, cefalees, sinusitis) i afectacions neurològiques (vertigen, neuràlgies, parestèsies).

 

Dos dels tractaments més habituals que es realitzen a Osteopatia són:

 

* El tractament osteopàtic per a la cervicobràquiàlgia (dolor referit a la zona cervical que irradica cap a les extremitats superiors.

* El tractament osteopàtic per a la lumbociatàlgia (dolor referit a la zona lumbar que irradia al llarg del recorregut del nervi ciàtic: gluti, part posterior de la cuixa, cama i peu).

 

En Osteopatia els tractaments es realitzen a través de:

 

* L'Osteopatia Estructural mitjançant les manipulacions per tractar les alteracions de l'aparell locomotor i les afectacions neurològiques.

* L'Osteopatia Visceral on s'assegura el funcionament orgànic reduint el dèficit de motilitat visceral

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Concertar una cita

Centre Mèdic Sant Ponç

C/ Sant Ponç 2
08520 Les Franqueses del Vallès

 

Telèfon: +34 93 8616313+34 93 8616313

Atenció al pacient

Pot posar-se en contacte amb nosaltres utilitzant el nostre formulari.Ara Centre Mèdic Sant Ponç a les xarxes socials:

Versión para imprimir Versión para imprimir | Mapa del sitio
© Centre Medic Sant Ponç SCP